Egészséges család

A legjobb egészséges uzsonnásdoboz ötletek az iskolába

  • 10

Néha elgondolkodsz azon, hogy az ebéd és a délutáni nasi tényleg a legjobb és a legegészségesebb a gyermeked számára? A legtöbben, beleértve az iskolákat is, az ipari lehetőségekhez fordulnak, ha szorít az idő, de ezek az ételek gyakran tele vannak cukorral és egészségtelen zsiradékokkal. Mi lenne, ha ehelyett néha egy kis időt a konyhában töltenénk és mi magunk készítenénk egészséges és ötletes ételeket?

Mielőtt belemerülünk a részletekbe szeretnénk leszögezni egy dolgot. Minden nassolnivaló feleljen meg az alábbi két követelmények, ahhoz, hogy egészségesnek nevezzük őket. Először is, készüljön jó minőségű összetevőkből – ami igazi ételt jelent. Másodszor pedig számoljunk azzal, hogy a konyhában kell töltenünk egy kis időt (kb. 10-15 percet). Most, hogy ezeket tisztáztuk íme néhány ötlet az egészséges és ízletes reggelikhez, nassolnivalókhoz amit a gyerekeknek csomagolhatunk az iskolába.

Vigyenek a gyerekek gyümölcsöket és dióféléket

A legtermészetesebb, tápláló és gyors alternatíva a nassoláshoz mindig egy maréknyi szezonális gyümölcs, amiket keverhetünk egy marék diófélével, például mandulával vagy mogyoróval. Minél frissebbek a gyümölcsök és a diófélék, annál jobb. Kerüljük a pörkölt dióféléket. Ez a nassolnivaló egy táplálék koktél valamit egy jó erőforrás. Nem számít hányszor írják rá a termékekre, hogy „teljesen természetes”, az ipari gyümölcslevek soha nem ugyanazok, mint a gyümölcsök.

A szeletelés az egyik legszórakoztatóbb módja ennek mert szabadon engedheted a fantáziád és bármit kihozhatsz belőle! A gyümölcsökből és a diókból arcokat formálhatunk vagy a diókból és a magokból krémet csinálhatunk.  A reszelt kókuszdió például egy kiváló összetevő, és remekül passzol a banánhoz vagy az almához.

Ne feledkezzünk el róla: a szendvics is lehet opció

A szendvicsek az uzsonnás dobozok klasszikus összetevői mivel viszonylag könnyű elkészíteni. Nagyon tápláló és egészséges is lehet, ha követed ezeket a tanácsokat. Az egészséges és finom szendvicshez vezető út a kenyérrel kezdődik. Ha nem saját magának készíti az ember akkor az ajánljuk, hogy pékségből vásárolja meg. Győződj meg arról, hogy teljes kiőrlésű lisztből készült és lassú erjesztési folyamaton ment keresztül.

Most jön a szórakoztató rész: a töltelék! Kerüld el az előre feldolgozott termékeket, mint például a hideg hús, konzerves szószok vagy a mogyorókrém. Ezek helyett használd inkább a következő természetes összetevőket:

  • Guacamole
  • Humusz
  • Zöldségpástétom
  • Házi készítésű mogyorókrém
  • Friss kecske vagy báránysajt egy kanál mézzel
  • Rukkola
  • Vagy akár egy rántotta!

Egy kis képzelőerővel könnyen ki tudsz találni rengeteg személyre szabott ételt a gyerekeknek. Szóval egy kicsi időráfordítással és fáradozással nagyon vagány ételeket készíthetsz és csomagolhatsz a gyerekednek az iskolába.

Bármilyen receptet is választasz, figyelj ezekre a tanácsokra: Először is, ha lisztet használsz, az gabonából készüljön. Ha édesíteni szeretnéd a dolgokat akkor használj természetes hozzávalókat, mint a friss vagy szárított gyümölcs (datolya, szárított barack, mazsola) fahéj, vanília, répa vagy méz. A legjobb választás mindig az organikus, feldolgozatlan ételek.