Egészséges család

Szórakoztató és egészséges ételkészítés gyerekeknek

  • 10

A különleges alkalmak tökéletesek arra, hogy kielégítsd gyermeked kreativitását és szórakoztató ugyanakkor egészséges party ételeket készítsetek. A tömeggyártású társaikkal ellentétben, amik túlzott cukrot és alacsony minőségű zsírokat tartalmaznak, ezek a gyerekbarát receptek valódi gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonát és természetes édesítőszereket tartalmaznak. Színesek és egészségesek és a gyerekek imádják ezt megosztani barátaikkal egy különleges reggeli alkalmával vagy az első napon az iskolában.  Vessünk egy pillantást négy nagyon egyszerű, tápláló és szórakoztató ételre, amit el tudsz készíteni a gyerekeiddel.

Gyerekbarát ételművészeti projekt: Gyümölcs és zöldség lények

Ha most szezonális az eper akkor szerencséd van – ezek a kis szépségek sok mindet adnak élénkpiros színükkel és finom ízvilágukkal, amivel játszhatunk. Szükségünk lesz néhány eperre, egy kis olvasztott csokoládéra és áfonyára a fejhez. A szőlő, a gránátalma és a maracuja is jó összetevők, amiket a gyerekek különböző alkotások díszítéséhez használhatnak. Például használhatnak szőlőt az orrhoz, gránátalmát a szeplőkhöz és maracuját egy meglepődött szájhoz. Különböző gyümölcsöket használhatsz az évszak változásának megünneplésére. Ily módon a gyerekek is megtanulják a szezonális gyümölcsöket. További ötleteket itt találsz!!

Nincs különleges reggeli müzli nélkül!

 

 

Ezek az egyszerű, ízletes és egészséges kézműves nyalókák, amik pillanatok alatt a gyerekek és a szülők kedvence lesz. Nem is beszélve arról, milyen mókás ezeket elkészíteni. Amire szükséged van: müzli, nyalóka pálcika, banán, tahini vagy mogyoróvaj. A müzli széles választékot kínál számunkra. A gyerekek díszíthetik vele a reggeliző tálat, amiben egy őszi tájat tudnak csinálni, ahol a lehulló levelek müzliből készülnek és a mazsolák a fatörzset szimbolizálják. Engedd szárnyalni a fantáziájukat, hogy lenyűgöző kompozíciókat alkothassanak. Végül, de nem utolsó sorban a házi sült müzli is nagyon jó recept lehet, és közös időtöltésnek sem rossz.  A gyerekekkel való sütés nem csak a magas cukortartalmú süteményeket jelenti.

Művészi és színes ételötletek gyerekeknek

A gyerekek imádják a színes pattogatott kukoricát, de a szupermarketben található fajták általában mesterséges adalékokkal készülnek. Hadd kínáljunk neked erre megoldást! Győződj meg róla, hogy előkészítetted a kötényed! Pattogtasd ki a kukoricát kiváló minőségű olajban, mint például extra szűz olívaolaj vagy kókuszolaj. Ugyanakkor készíts elő céklalevet a színezéshez. A gyümölcslevet könnyű elkészíteni (keverővel vagy kézi erővel): reszeld le a céklát majd facsard ki az így készült darabkákból a rózsaszín folyadékot. Használj egy spray-palackot a pattogatott kukorica színezéséhez. A gyerekek imádják ezt a részt, szóval miért nem hagyod, hogy ők csinálják?

Ételművészet palacsintával!

 

 

A gyerekek jól szórakoznak különböző palacsinta darabok összerakásával. Állati formákat hozhatnak létre oly módon, hogy a palacsinta az állat testét formálja meg, a gyümölcsökkel pedig részleteket adnak hozzá. Néhány díszítési tipp: eper az orra, a banán szeletek a szemek, és áfonya vagy csokoládé darabok a szem közepe. Használhattok zöldségeket, mint például, a brokkolit vagy a karfiolt, amivel a fákat tudjátok szimbolizálni, így az állatok a természetes környezetükbe kerülhetnek. Egy születésnapi reggel tökéletes alkalom lehet ezen ételek elkészítésére.

Ez csak néhány recept, amit a gyerekekkel együtt lehet főzni. Örömmel töltik meg a napodat, és a gyerekek biztos szeretni fogják a saját egészséges alkotásaikat. Nem árt, ha egy kicsit szórakozunk, miközben egészségesen táplálkozunk. Ezek a közös programok még a gyerekek egészséges táplálkozási szokásait is elősegíthetik, anélkül, hogy észrevennék.