Familii sanatoase

E timpul pentru distracție! Idei de mâncare pentru aniversările celor mici

  • 10

Cărui copil nu-i plac petrecerile? Dincolo de momentele distractive, sunt ocazii în care învață să se înțeleagă și să se joace frumos cu ceilalți copii.

Desigur, mâncarea este o parte importantă a acestor evenimente. Dar, din păcate, la cele mai multe petreceri se servesc gustări precum hot dog, chipsuri și bomboane, care sunt pline de zahăr și grăsimi saturate.

Nu e nevoie să servești mâncăruri dificile sau extravagante pentru a alcătui un meniu grozav de petrecere pentru copilul tău. Mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie nici plictisitoare, nici complicată. Pentru a servi gustări excelente și sănătoase la următoarea petrecere e nevoie doar de câteva mâncăruri simple, reinterpretate într-o notă atractivă și originală, de care copiii se vor bucura. Iată câteva idei sănătoase și distractive.

Găsește un nume pentru smoothie-uri

Tot ce trebuie să faci este să alegi ingrediente sănătoase și apoi să corelezi băuturile cu personajele de desene animate pe care copiii le vor recunoaște. Ideea este să creezi un bar de smoothie-uri, fiecare într-o sticlă sau le poți servi în borcane, scriind denumirile pe etichete. Iată câteva idei:

Pizza sănătoasă pe… băț

Copiii și adulții sunt deopotrivă mari fani pizza, dar uneori această opțiune este mai puțin mai sănătoasă decât ne-ar plăcea să credem. Să mănânci o pizza întreagă la o petrecere nu e tocmai o idee bună. Cum ar fi dacă ai împărți întregul aluat în bucăți mai mici de pizza? În acest fel, poți să diversifici topping-urile cât vrei!
După ce ai pregătit micile gustări, introdu un bețișor în ele și lăsa-le într-o poziție orizontală până când se răcesc. Pentru servire, le poți pune o suprafață poliuretanică 3D semicirculară. Dacă ești în căutare de idei pentru a face o pizza sănătoasă, s-ar putea să vrei să încerci rețeta noastră de pizza cu conținut scăzut de grăsimi.

Stația de autoservire

Copiilor le place să ia propriile decizii de la o vârstă foarte fragedă. Dacă îi lași pe ei, este foarte probabil ca aceștia să aleagă orice mâncare. Dar dacă ai determina tu tipurile de mâncare din care să poată alege? Crearea unei stații de autoservire este soluția perfectă!
Ideea este să creezi un spațiu de unde copiii să poată lua o tortilla pe care să o umple cu diferite opțiuni sănătoase. Pentru a face lucrurile mai interesante, scrie cu cretă pe o tablă numele fiecărei opțiuni oferite. În acest fel, copiii pot explora noi gusturi și pot descoperi care le plac. Diversitatea alegerilor este cel mai bun mod de a îi face să încerce lucruri noi, mai ales atunci când urmăresc alți copii care degustă la rândul lor variante culinare diferite.

Iată câteva idei de rețete pe care le poți folosi pentru a crea stația de autoservire, cu accent pe tortilla, umpluturi și sosuri.
Hamburgerii reprezintă o opțiune apetisantă pentru copii. Așadar, avem o rețetă pentru ei, dar în varianta mai mică și mai sănătoasă.  Încercați rețeta de Mini hamburgeri cu somon și linte. Le va plăcea și rețeta de tortilla cu Pui și Spanac, o combinație perfectă, bogată în proteine, carbohidrați.

O alternativă la un burger cu proteine animale este Burgerul cu fasole neagră. Servește-l cu legume feliate precum roșii, salată sau morcovi.

Majoritatea sosurilor clasice folosite la petreceri conțin zaharuri, conservanți și coloranți. Dar îți prezentăm rețeta noastră de sos de sfeclă.

Tort sănătos pentru aniversări

Nicio aniversare nu este completă fără tort. Asta nu înseamnă că trebuie să fie nesănătos. De exemplu, poți să amesteci dovlecelul cu ciocolata sau le poți prezenta pâinea cu banane ca fiind tort.
Pentru cei care sunt mai tradiționali, tortul clasic este întotdeauna la îndemână. Ai putea chiar să-i surprinzi cu un tort în trei culori. Suntem siguri că cei mici îl vor iubi!