Familii sanatoase

Cele mai bune idei pentru un pachețel sănătos de luat la școală

  • 10

Vă întrebați uneori dacă prânzul și gustările de după-amiază oferite copiilor dumneavoastră reprezintă opțiunea cea mai bună și cea mai sănătoasă? Atunci când timpul este limitat, oricine, inclusiv școlile, ar apela la produse industriale, iar aceste produse conțin adesea foarte mult zahăr și foarte multe grăsimi nesănătoase. Ce ar fi dacă ar exista un mod de a petrece doar câteva minute în bucătărie și a găsi idei pentru un pachețel sănătos?

Înainte de a detalia sugestiile noastre, vrem să enunțăm un fapt. Pentru a fi considerate sănătoase, toate gustările trebuie să respecte două cerințe. În primul rând, ele ar trebui să fie preparate din ingrediente de foarte bună calitate, ceea ce înseamnă hrană adevărată. Iar în al doilea rând, prepararea lor necesită petrecerea unui anumit timp în bucătărie (aproximativ 10-15 minute). Odată clarificat acest lucru, vă oferim câteva idei simple și sănătoase pentru prepararea unui pachețel, care vă vor ajuta să preparați un mic dejun și gustări delicioase și nutritive pentru copiii dumneavoastră.

Învățați copiii să iubească fructele și fructele cu coajă

Un pumn de fructe de sezon amestecate cu un pumn de fructe cu coajă, cum sunt migdalele, nucile și alunele, reprezintă întotdeauna cea mai naturală, nutritivă și rapidă soluție pentru o gustare. Cu cât fructele și fructele cu coajă sunt mai proaspete, cu atât mai bine. Acest lucru înseamnă că trebuie să încercați să evitați fructele cu coajă prăjite. Această gustare este un combinație de mai multe elemente nutritive, precum și o sursă bună de energie.

Nu contează de câte ori este scris „100% natural” pe eticheta sucurilor existente în comerț, sucurile de fructe industriale nu se compară niciodată cu fructul însuși. Sucurile industriale au mult zahăr adăugat și, de obicei, sunt tratate termic, fapt ce distruge vitaminele din acestea. Dacă credeți că timpul și energia necesare pentru a stoarce sucul din fructe reprezintă un efort prea mare, nu uitați că puteți consuma sau servi acele fructe întregi sau feliate.

Fructele feliate constituie una dintre cele mai distractive modalități de servire a fructelor pentru că puteți realiza propriile dumneavoastră creații cu acele felii! Puteți aranja fructele și fructele cu coajă în așa fel încât să realizați forme sau fețe sau puteți chiar transforma fructele cu coajă sau semințele într-o pastă, cum este tahini (pasta de susan). Nuca de cocos rasă este întotdeauna un ingredient distractiv și conferă un plus de gust oricărei banane sau oricărui măr.

Nu uitați că și sandviciul poate fi o opțiune

Sandviciurile sunt un ingredient clasic pentru pachețel fiindcă sunt ușor de preparat. Dacă urmați sfaturile noastre, ele pot fi și foarte nutritive și sănătoase. Calea către un sandvici sănătos și delicios începe cu pâinea. Dacă nu preparați pâinea în casă, vă sugerăm să cumpărați pâinea de la o brutărie. Asigurați-vă că este preparată din făină integrală și că a trecut printr-un proces de fermentație lentă.

Acum vine partea cea mai distractivă: umplerea! Evitați produsele prelucrate, cum sunt mezelurile, sosurile comerciale și crema de alune. Folosiți, în schimb, ingrediente proaspete și naturale, precum:

  • Guacamole
  • Hummus
  • Pate vegetal
  • Cremă de alune preparată în casă
  • Brânză proaspătă de capră sau de oaie cu o lingură de miere brută
  • Rucola
  • Și chiar omletă!

Cu puțină imaginație, veți putea concepe o mulțime de pachețele personalizate pentru copiii dumneavoastră. Cu puțin timp și cu puțin efort, puteți prepara niște pachețele interesante.

Indiferent ce rețetă alegeți, amintiți-vă aceste sfaturi: În primul rând, dacă folosiți făină, aceasta trebuie să fie integrală. Dacă doriți să îndulciți ceva, folosiți ingrediente naturale, cum sunt fructele proaspete sau deshidratate (curmale, caise deshidratate, stafide), scorțișoara, vanilia, roșcovele sau mierea. În concluzie, alimentele ecologice și neprelucrate reprezintă întotdeauna o opțiune mai bună.